
Asiointi ja lomakkeet
Kopiointimaksut ja sähköinen asiointi
Tuomiokapituli perii valokopioista ja tulosteista maksuna 0,50 euroa sivulta ja tilauksesta tehdyistä selvityksistä ja muista tilaukseen perustuvista suoritteista 60,00 euroa alkavalta tunnilta.
_________
Asiakirjoja toivotaan toimitettavan tuomiokapituliin ensisijaisesti sähköisesti. Sähköisesti asiakirjat toimitetaan aina tuomiokapitulin viralliseen sähköpostiin kuopio.tuomiokapituli@evl.fi. Asiakirjoja ei tule toimittaa asian esittelijälle tai muille tuomiokapitulin viranhaltijoiden sähköposteihin. Asiakirjat voi lähettää myös postitse osoitteella PL 42, 70101 Kuopio tai tuoda tuomiokapituliin viraston aukioloaikana (arkisin klo 9-15).
Lomakkeet aihealueittain
Koulutusavustus
Koulutusavustushakemus (doc)
Kehittämisavustus
Ohjeet kehittämisavustuksen hakemiseen (pdf)
Kehittamisavustushakemus (doc)
Kehittamisavustushakemus (pdf)
Taloudellinen avustaminen
Hakemuslomake (Kerttu ja Oiva Turusen diakoniarahasto)
Taloudellisen avustamisen ohjeistus 2019-2023 (pdf)
Diakonian virkaan vihkiminen
anomus diakonianvirkaanvihkimiseksi (docx)
anomus diakonianvirkaanvihkimiseksi (pdf)
Diakonian virkaan vihkiminen 2024
Kirkkoherran vuosilomahakemus ja papiston vapaa-aikasuunnitelmalomake
tallenna lomake ensin tietokoneellesi
Säästövapaasopimus (pdf)
Säästövapaasopimus (doc)
Hallinnon ja talouden ohjeistus
Luottamushenkilöpuheenjohtajiston-roolit-valta-ja-vastuu_Anetjarvi
Johtamisforum 27.-28.9.2021
Seurakuntien kiinteistökaupat
Nimikirja
Tuomiokapitulissa pidetään nimikirjaa hiippakunnan papeista ja lehtoreista sekä tuomiokapitulin henkilöstöstä.
Nimikirjaan merkittävien tietojen tallettamisessa, käyttämisessä ja poistamisessa noudatetaan, mitä nimikirjalaissa on säädetty. Kirkkohallitus antaa tarvittaessa nimikirjaa koskevia ohjeita.
Pappien osalta nimikirja laaditaan pappisvihkimyksen jälkeen. Muista hiippakunnista Kuopion hiippakuntaan siirtyvien pappien nimikirjat toimitetaan viran puolesta tuomiokapituliin. Samoin Kuopion hiippakunnasta toiseen hiippakuntaan siirtyvien pappien nimikirjat toimitetaan viran puolesta asianomaisen hiippakunnan tuomiokapituliin.
Henkilö on velvollinen antamaan tuomiokapitulille nimikirjaan tehtäviä merkintöjä varten tarvittavat tiedot ja ilmoittamaan niiden muuttumisesta. Henkilön on osoitettava antamiensa tietojen oikeellisuus alkuperäisillä asiakirjoilla, virallisesti oikeaksi todistetuilla jäljennöksillä taikka muulla luotettavalla selvityksellä.
Tuomiokapitulissa merkitään viran puolesta nimikirjaan tuomiokapitulin päätöksillä annetut virkanimitykset ja virkamääräykset. Jos henkilön virka- tai työsuhde ei perustu tuomiokapitulin päätökseen (esimerkiksi valtion, kunnan tai yksityisen palveluksessa olevat) hänen on itse huolehdittava virka- ja työsuhteen ilmoittamisesta nimikirjaan merkittäväksi.
Koulutuksista viran puolesta nimikirjaan merkitään pastoraalitutkinnot, ylemmät pastoraalitutkinnot ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnot. Muiden koulutuksien osalta henkilön on itsensä huolehdittava koulutuksen ilmoittamisesta nimikirjaan merkittäväksi.
Kaikkea koulutusta ei merkitä nimikirjaan. Tuomiokapitulin notaari antaa pyydettäessä tietoja nimikirjaan merkittävästä koulutuksesta.
Jokaisella on oikeus pyytää kopio tai ote omasta nimikirjastaan siihen merkittyjen tietojen tarkistamiseksi.
Pyydettäessä tietoja nimikirjasta on ilmoitettava tietojen käyttötarkoitus. Käyttötarkoitus merkitään otteeseen.
Avustukset ja apurahat
Kuopion tuomiokapituli hallinnoi kahta rahastoa, joista voi hakea apurahoja. Reino Ylösen muistorahastosta myönnetään apurahoja diakonian tavoitteita toteuttavan kansainvälisen vuorovaikutuksen edistämiseen ja teologian maisterin tutkinnon suorittaneiden henkilöiden jatko-opintojen, diakoniaa sekä sen ohessa myös muita tutkimusaiheita koskevan tieteellisen tutkimustyön tukemiseen Kuopion hiippakunnassa.
Kerttu ja Oiva Turusen diakoniarahastosta jaetaan kirkon diakonian palvelukseen opiskeleville ja diakoniatyötä tekeville opinto- ja apurahoja. Kerttu ja Oiva Turusen diakoniarahastosta myös seurakunnat voivat anoa avustuksia diakonisiin tarkoituksiin.
Taloudellinen avustaminen on osa diakonian auttamista. Diakoniatyössä ihminen kohdataan kokonaisvaltaisesti – vahvistetaan elämän- ja talouden hallintaa sekä tuetaan häntä saamaan lakisääteiset ja muut yhteiskunnan palvelut ja etuudet. Taloudellinen avustaminen on osa kokonaisvaltaista auttamistyötä, jossa taloudellinen ja/tai materiaalinen tuki on pääsääntöisesti kertaluontoista kriisiapua. Diakonian taloudellinen apu on aina harkinnanvaraista ja viimesijaista.
Hakemuslomake
Taloudellisen avustamisen ohjeistus 2019-2023
Lisäksi tuomiokapituli myöntää koulutusavustuksia kirkon henkilöstölle sekä kehittämisavustuksia seurakuntien yhteisiin hankkeisiin.