Ajassa

Hiippakunnan kalenteri

Hiippakunnan kalenterissa julkaistaan tietoa hiippakunnan tulevista tapahtumista kuten koulutuksista, verkostotapaamisista, pappis- ja diakonian vihkimyksistä sekä kokous- ja istuntopäivistä.

Katso tulevat tapahtumat

Uutiskirje Apilaristi

Kuopion hiippakunnan uutiskirje Apilaristi ilmestyy kerran kuussa sisältäen tietoa mm. ajankohtaisista hiippakunnalliset uutisista ja koulutuksista.

Tilaa uutiskirje Apilaristi sähköpostiisi

Hiipan alta ja vierestä -blogi

Hiipan alta ja vierestä –palstalla jaetaan tuoreita ideoita, hyviä kysymyksiä ja toimivia käytäntöjä seurakunnan elämän ja toiminnan kehittämiseksi.

Kirjoitukset edustavat kunkin kirjoittajan omia näkemyksiä, eivätkä välttämättä tuomiokapitulin virallista linjaa.

Lue blogikirjoituksia Kolumneja ja kirjoituksia muissa medioissa

Kuopion piispan hiippa

Hankkeet ja uudistukset

Jumalanpalveluselämän kehittämishanke

Näillä sivuilla tullaan julkaisemaan tietoa Kuopion hiippakunnan jumalanpalveluselämän kehittämishankkeen etenemisestä.

Työhyvinvoinnin kehittäminen -hanke

Kuopion hiippakunta aloitti helmikuun alussa kaksivuotisen seurakuntien työhyvinvoinnin kehittämishankkeen. Kehittäminen tapahtuu kolmen pilottiseurakunnan kanssa ulkopuolisten asiantuntijoiden tuella. Mukana ovat Suonenjoen, Siilinjärven ja Männistön seurakunnat. Seurakunnat saavat hankkeen asiantuntijoilta tukea ja ohjausta työhyvinvoinnin johtamiseen. Tavoitteena on vahvistaa seurakuntien osaamista työhyvinvoinnin johtamisessa. Sen on todettu monessa tutkimuksessa olevan heikkoa sekä osaamisen suhteen että asennetasolla. Hankkeessa luodaan seurakuntiin työhyvinvoinnin johtamisen ja kehittämisen rakenne, foorumit ja dialogin tilat. Hankkeessa käytetään myös Työsuojelurahaston Dinnostutaan-työkalupakin työvälineitä ja menetelmiä. Hankkeen konkreettisena tuloksena on opas ”Työhyvinvoinnin johtamisen työkalut ja menetelmät”.