Luottamuksella kohti juhlia28.6.2017 09:02


Sain palautetta tänään. Olin kuulemma hymyillyt jopoillessani taas (noin 111:ttä kertaa) kylänraittia pitkin. Hymyni oli otettu hyvänä merkkinä: kaikki on varmaan kunnossa.

Herättäjäjuhlat Nilsiässä lähestyvät. Varsinaiset juhlapäivät ovat 7.-9.7. Monien kokeneiden juhlajärjestäjien ja talkoolaisten mielestä juhlat alkoivat jo juhannuksen jälkeisenä maanantaina, jolloin alkoi varsinainen rakentaminen.
 
On myönnettävä, että juhlien pääsihteerinä tilanne on omalla tavallaan jännittävä.
 
Takana on jo pitkä työ. Ensimmäinen palaveri, jossa herättäjäjuhlia alettiin suunnittelemaan, pidettiin 3,5 vuotta sitten. Sen jälkeen on istuttu lukematon määrä palavereita ja kokouksia. Mieleeni on jäänyt eräs juhlatoimikunnan jäsenen kommentti puolitoista vuotta sitten. Hän sanoi, että silloin kun häntä pyydettiin mukaan, niin hän ajatteli, että eihän siinä mitään: ”Hoidetaan omalta osalta juhlat kuntoon. Mutta nyt tuntuu, että jokaisen kokouksen jälkeen tulee miljoona uutta kysymystä.” Näin siis puolitoista vuotta sitten.
 
Nyt niihin miljooniin kysymyksiin pitäisi olla vastaukset tiedossa ja jäljellä on juhlien toteuttaminen. Vielä on jäljellä jännityksen aiheitakin. Talkoolaisia on tällä hetkellä tiedossa 900, kun niitä tarvitaan 1 500. Pulaa talkoolaisista on lähes kaikissa tehtävissä.
 
Mutta toivo pysyy yllä rakentamisen myötä: Jo valmistelu on ollut mielenkiintoinen kokemus. On ollut mahtavaa olla mukana suuressa joukossa, joka toimii yhdessä. Mukana on ollut monia ihmisiä jo yli kahden vuoden ajan. Mukana on ollut eri alojen asiantuntijoita, jotka ovat omalta osaltaan valmistelleet juhlia. Mukana on ollut ihmisiä, jotka ovat antaneet runsaasti omaa aikaansa juhlien tekemiseen. Ja sitten, tulee rakennustalkoiden maanantai, ja työnjaossa on paikalla 50 innokasta talkoolaista. Se rakentaa luottamuksen ilmapiiriä: Juhlat syntyvät.
 
Vaikka päivät ovat kiireisiä ja pitkiä, oma mieleni on rauhallinen ja levollinen. Monet ovat ihmetelleet sitä. En osaa sanoa syytä siihen itsekään. Toisaalta, joku on sanonut, että meni miten meni, juhlat on aina pidetty. Varmasti yksi syy levollisuuteen on se, kun näkee niin suuren sitoutuneen joukon olevan valmistelemassa juhlia. Yhdessä on hyvä tehdä ja toimia.
 
Tällä hetkellä on eniten tarvetta järjestyksenvalvojakortin omaaville järjestyksenvalvojille sekä Tieturva 1 -kortillisille liikenteenohjaajille. Jos olet kiinnostunut näistä tai muista tehtävistä, käy katsomassa osoitteesta www.vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat tai soita talkoosihteerimme Katja Lappalaisen numeroon 040 4888 642.
 
Nilsiän herättäjäjuhlien tunnus on ”uudistat armollasi”. Meidän juhlajärjestäjien toiveena on, että jokainen herättäjäjuhlille tulija, olipa sitten talkoolainen tai seuravieras, saisi kokea Jumalan uudistavaa armoa. Sitä toivomme myös jokaiselle sellaiselle, joka osallistuu juhlille radion tai netin välityksellä. Sitä toivomme jokaiselle, joka on hengessä mukana, vaikka ei pääsekään osallistumaan juhlille. Ja Jumalan uudistavaa armoa toivon saavan myös kokea sinun, hyvä lukija.
 
Tervetuloa herättäjäjuhlille Nilsiään!


Kirjoitus liittyy aiheisiin: yhteisö herättäjäjuhlat Armo

Ilmoita asiattomasta kirjoituksesta tai kommentista.

Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.