Hiipan alta ja vierestä -blogi

Hiipan alta ja vierestä

Vauhdinottoa vaaleihin16.10.2017 09:17


Seurakuntavaalit lähestyvät. Vaalit määrittävät monella tavalla kirkon suuntaa tulevaisuudessa, paikallisesti ja kokonaiskirkon tasolla. Seurakuntien työntekijät ovat avainasemassa pitämässä vaaleja esillä luontevissa yhteyksissä seurakuntalaisten kanssa herättelemässä heitä pohtimaan mahdollista ehdokkuutta. Näin vaaliasia pysyy mielessä. Tarvitsemme luottamushenkilöitä, jotka antavat työpanoksensa kirkon kehittämiseen ja yhteisten asioiden hoitamiseen seurakunnissa, hiippakuntavaltuustoissa ja kirkolliskokouksessa.

Seurakuntavaalit lähestyvät. Vaalipäivän ajankohta on vielä avoinna, mutta varmaa on, että vaalit käydään marraskuussa 2018, joko kuukauden toisena tai kolmantena sunnuntaina. Vaaleihin on hyvä alkaa orientoitua jo nyt. Vaalien järjestäminen vaatii seurakunnilta konkreettisia resursseja; vaaleja järjestäviä työntekijöitä, viestinnän väkeä ja taloudellista panostusta paikallisen mainonnan järjestämiseksi. Parhaimmillaan vaalit on seurakunnalle suuri mahdollisuus näkyä ja kertoa omasta sanomasta, työstä ja toiminnasta, mahdollisuus tavoittaa etääntyneempiä seurakunnan jäseniä, mahdollisuus kutsua uusia ihmisiä mukaan heille mielekkäisiin pesteihin.
Vaalit 2018 käydään tunnuksella Minun kirkkoni. Kirkko on yksilöiden muodostama yhteisö. Tätä ulottuvuutta ilmentää vaalitunnuksessa oleva punos ja sen toisiinsa vaikuttavat värit. Mitä minun kirkkoni merkitsee seurakuntalaiselle, mitä se merkitsee ehdokkuutta harkitsevalle, ehdolle asettuvalle, mitä työntekijälle? Tunnuksen alla on tilaa kertoa omia ”värejä”, ajatuksia, toiveita ja näkemystä siitä, mihin suuntaan kirkon tulisi kulkea. Haastetaan seurakuntalaisia ja työtovereita jo nyt kertomaan ajatuksiaan siitä, mitä kirkko heille merkitsee. Saamme eteemme visioita, jotka voivat olla keskenään ristiriitaisiakin. Ehdokkaiden esille tuomien visioiden joukosta seurakuntalaiset lopulta valitsevat äänillään päättäjiä, jotka ohjaavat kirkon suuntaa tulevaisuudessa.
Paikallista vaaliviestintää tukemaan järjestetään vaaliteemaisia työpajoja ja koulutuksia. Seuraava vaaliviestintäpäivä Kuopion hiippakunnassa pidetään Varkaudessa helmikuussa 2018. Joensuun koulutuspäivä 3.10. herätteli mukana olleita lähestyviin vaaleihin ja vaalien toteutuksesta käytiin vilkasta keskustelua ja kokemusten vaihtoa. Jos vaalien toteutus ja teemojen paikallistaminen kiinnostaa, niin kannattaa olla kuulolla!
 
Hanna Piira
Seurakuntavaalit 2018 -kampanjapäällikkö, Kirkkohallitus
Lisätietoa seurakuntavaaleista: info.seurakuntavaalit.fi


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 16.10.2017 09:29

Kirjoitus liittyy aiheisiin: vaikuttaminen seurakuntavaalit seurakuntalainen seurakunta viestintä

Ilmoita asiattomasta kirjoituksesta tai kommentista.

AtomRSS
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.