14.6.2018

Piispa Jari Jolkkonen myönsi kolme rovastin arvonimeä

 

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen on myöntänyt rovastin arvonimen kolmelle Kuopion hiippakunnan papille:
Rautavuori Armi
Armi Rautavuori on vihitty papiksi Helsingissä 4.11.1995. Sen jälkeen hän on hoitanut seurakuntapastorin virkaa Järvenpään, Hyrynsalmen ja Kiteen seurakunnissa. Vuonna 2004 hänet on valittu Enon seurakunnan kirkkoherran virkaan, jota hän on ansiokkaasti hoitanut. Lisäksi hän on toiminut Joensuun rovastikunnan lääninrovastina vuosina 2006−2011. Työssään hän on ollut rohkeasti puolustamassa oman maakunnan ja sen ihmisten hyvinvointia ja elämän laatua.
Tynkkynen Olli
Olli Tynkkynen on vihitty papiksi Helsingissä 1.6.1986. Sen jälkeen hän on toiminut erilaisissa papin tehtävissä, muun muassa kappalaisen virassa ja vankilapastorina oman viran ohella. Vuonna 1996 hänet on valittu Konneveden seurakunnan kirkkoherran virkaan. Viimeksi hän hoitanut Varkauden seurakunnan kirkkoherran virkaa vuodesta 2002.
Lisäksi hän on hoitanut Leppävirran rovastikunnan lääninrovastin tehtäviä vuosina 2008−2013.
Väätäinen Satu
Satu Väätäinen on vihitty papiksi Kuopiossa 1.11.2008. Sen jälkeen hän on toiminut erilaisissa papin tehtävissä Sotkamon ja Järvi-Kuopion seurakunnissa ja viimeksi Siilinjärven seurakunnan kappalaisen virassa vuodesta 2013 alkaen. Sitä ennen hän on palvellut pitkään ja ansiokkaasti työalasihteerinä Kirkon tiedotuskeskuksessa ja ohjannut lukuisia hengelliseen elämään liittyviä tv-dokumentteja. Lisäksi hän on toiminut Luterilaisen Kulttuurin Säätiön valtuuskunnan ja hallituksen jäsenenä sekä muun muassa ohjannut säätiön tuottaman tv-dokumentin ja Kuopion hiippakunnan esittelyvideon.
Lisäksi Kuopion tuomiokapituli on myöntänyt director musices –arvonimen kanttori Pasi Karjalaiselle.
Pasi Karjalainen on toiminut Joensuun seurakuntayhtymän Rantakylän seurakunnan kanttorina vuodesta 1997.
Karjalainen on kehittänyt monipuolisesti seurakunnan musiikkielämää. Hän tekee musiikkityötä ihmisläheisesti kaikenikäisten seurakuntalaisten parissa. Erityisesti hän on kehittänyt lapsikuoro toimintaa yhteistyössä koulujen kanssa. Lisäksi hän on toiminut opettajana Itä-Suomen yliopiston Teologian osastolla evankelisluterilaisen kirkon virkaan vaadittavissa jumalanpalvelukseen liittyvissä opinnoissa. Karjalainen on myös taitava urkuri (A-tutkinto).
Arvonimet luovutettiin 14.6.2018 Kuopion tuomiokapitulin istunnon yhteydessä.